top of page
  • KOM 19 juni (tijdstip nnb) naar het STADHUIS! Op agenda staan de ASR-torens (150 + 200m) 

  • Laat ook zien dat dit een onsje teveel is en dat de leefomgeving en gezondheid van alle rotterdammers van belang zijn en beschermd dient te worden

Download de presentatie van 5 juni 2024 

Sinds zomer 2020 is een wand van 18 hoogbouwtorens van 70 tot 286 meter hoog ten zuiden (het RCD-XL) van Provenierswijk gelanceerd. Zonder participatie!

De impact van extra torens – op een plekje van 350 x 900m – is enorm groot; het milieu, onze gezondheid en leefomgeving van onze wijk én andere wijken (10.000 bewoners) worden aangetast. Ernstige toename in verkeer, vuile lucht en geluid en 6 tot 9 maanden in de schaduw. Onderzoeken zijn onzorgvuldig – ‘de torens geven meer zon’ - en de plannen en milieueffecten worden per stuk beoordeeld.

Terwijl die torens (meeste 0% en onbetaalbare expat-woninkjes) weinig tot niets doen aan het oplossen van de woningnood; daar moet kritisch naar gekeken worden vindt ook de Provincie ZH, want bouwen heeft dan geen zin. 

Wij willen eerlijke onderzoeken waarin Provenierswijk en omliggende wijken zorgvuldig meegenomen worden, geen toepassing salamitactiek qua milieueffecten en dat er gehouden wordt aan de toezeggingen van ‘geen wandvorming’ en ‘de optelsom telt’ en ‘max 1 uur schaduw op 23 sep’. En dat de gemeente óók KRITISCH kijkt. Ook voor 10.000 bestaande bewoners rondom de RCD-XL-torens telt artikel 2 en 8 van EVRM: Recht op een gezond leven!

bottom of page