WAT GAAN WIJ DOEN

WAT HEBBEN WIJ GEDAAN

Affiche wijktelefoon.png

Activiteiten

Bloemschikken op 26 september

In september zijn vier sessies bloemschikken georganiseerd

door de bewonersverening Provenierswijk.

Janine van Driel laat zien hoe je op eenvoudige wijze met slechts een paar bloemen en takken een prachtig bloemstuk kunt maken. Twee sessies zijn begin september geweest in de Heulbrug en een in de Waerschut.

De vierde sessie staat gepland op zaterdag 26 september. Als u nog een middagje de kneepjes van het bloemschikken wilt leren, dan moet u snel zijn. In verband met de coronamaatregels kunnen slechts veertien mensen deelnemen. In de Waerschut ligt een intekenlijst om u in te schrijven.

Bingo gaat van start

De bingo gaat weer beginnen. Net als van ouds elke eerste maandag van de maand, alleen niet in de Waerschut, maar voorlopig in het Huis van de Wijk de Propeller. Deze (tijdelijk) verhuizing is noodzakelijk vanwege de Coronamaatregelen. De Waerchut zaal is te klein om twintig personen op afstand bingo te laten spelen. De eerste bingomiddag is op maandag 5 oktober. Aanmelden is verplicht en u kunt u opgeven in de Waerschut. Er kunnen niet meer dan twintig personen meedoen.

Ouwerpower

Omdat de uitstapjes voorlopig niet kunnen doorgaan kwamen de deelnemers aan Ouwerpower tijdens de koffie- en thee-uurtjes in de Waerschut bij elkaar.

Omdat we strikt de anderhalve meterafstand willen bewaken zijn de mogelijkheden voor een Ouwerpowercafé nogal beperkt. Zodra er een meer structurele oplossing is gevonden hoort u ervan.

Proevenieren

De eetgroep Proevenieren van de Bewonersvereniging is eind augustus weer voorzichtig van start gegaan, op anderhalve meterafstand. Zolang we geen groen licht van het Huis van de Wijk de Propeller krijgen, genieten we gastvrijheid in Activiteitencentrum de Waerschut. De thuisgemaakte soepen en salades zijn soms verrassend lekker en worden altijd zeer gewaardeerd. Het is plezierig elkaar, na die lange pauze, weer te zien en te spreken.

Pizza punten van Konak

Vrijwilligers van de Bewonersvereniging Provenierswijk zijn (wanneer) bij een kleine 150 wijkgenoten langs geweest om hen een pizzapunt van Konak aan te bieden. Je kon kiezen tussen Vega-kip-... 

Women Holding Hands

Andere foto

paasbrood-stijn-2-467x700.jpg

Paasbroden

Vrijwilligers van de Bewonersvereniging Provenierswijk zijn vlak voor Pasen bij een kleine 150 wijkgenoten langs geweest om hen een goede Pasen te wensen. Zij hadden voor de bewoners, oud en jong, die wel een steuntje in de rug konden gebruiken of een schouderklopje verdienden in deze tijden van corona en isolement, een paasbrood bij zich. Ze zagen blijde, soms verbaasde gezichten bij de deur, maar kregen heel veel bedankjes. 

Expositie in de Waerschut

Dit jaar geen start van het seizoen met een Open Dag. In april zou Jan Stegehuis komen exposeren in de Waerschut. Vanwege de Corona-uitbraak moest de expositie worden uitgesteld. Vandaar dat 20 september de opening van de expositie het nieuwe seizoen inluidde. Voorafgaand stond er voor belangstellenden koffie en taart klaar om het een feestelijk tintje te geven. De opening werd muzikaal omlijst door gitarist Piet van der Leer.

Het werk van Jan Stegehuis is zowel in de ontmoetingsruimte als in de activiteitenruimte te zien. De tentoonstelling duurt tot half november en is te bezichtigen elke zondagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Foto schilderij