top of page

DE WIJKKRANT PROVENIEUWS

De redactie van de wijkkrant Provenieuws verzamelt nieuws en achtergronden bij het nieuws over gebeurtenissen en activiteiten die voor de wijk en haar bewoners van belang zijn en zij doet daarvan verslag. Ook probeert Provenieuws de vertaalslag te maken van gemeentelijk beleid naar de dagelijkse werkelijkheid in de wijk.

 

De wijkkrant kent een aantal aandachtsgebieden, zoals jongeren, ouderen, onderwijs en leefomgeving en een aantal rubrieken, zoals het Waerschutnieuws. Een belangrijke en veel gelezen rubriek is het ‘historisch wijknieuws’.

 

De redactie bestaat op dit moment uit vijf redactieleden, allemaal vrijwilligers uit de wijk, en de vormgeving is in handen van Raakvlak, gevestigd in de wijk. Normaal verschijnt de krant vier keer per jaar, met soms een extra uitgave over een speciaal onderwerp. Zo is er in 2020 een extra editie verschenen met als thema ‘In tijden van Corona’. De wijkkrant wordt in de hele wijk huis aan huis bezorgd.

De redactie van Provenieuws is zelfstandig en redactioneel onafhankelijk, maar heeft goede contacten met SOL, Dock Noord, Wijkraad Agniesebuurt-Provenierswijk, Havensteder, basisschool de Provenier, theater 't Kapelletjeen Raakvlak. 

 

Wil je meedraaien in de redactie, artikelen schrijven of foto’s maken, of heb je nieuws laat ons dat weten. De redactie is te bereiken via provenieuws@gmail.com.

bottom of page